ULF-gang reunion!

Fredagen närmar sig med bästämda steg! Imon bär det av till Norges huvudstad Oslo för mig och Nicklas del. En weekend hos fröknarna Malmström och Norby är precis vad vi behöver. Så kommer toffebollen på besök från lumpen med, kan det bli mycket bättre? Tror inte det.

Så med dunder och häpnad! Håll i hatten och spänn alla säkerhetsbälten, i helgen kommer hela Oslo att skaka! Det blir The ULF-gang reunion!Säg det bara, vi är underbara!

Nu måste jag snyta mig för min näsa rinner som vattenfallet själv!

Som man säger, ta en pinne och sätt den på huvudet!
Yours Fridayeveryday

Känsliga tittare varnas!

Så har man gått och sjukat ner sig, det var ju väldans onödigt. Men det är ju någon som måste vara sjuk och gnällig någon gång och denna gången var det min tur. Sån tur är så finns internet som avreaktions faktor.

Så äntligen, "Kalling-race till Gilde" nu på DVD. Finns i din butik. Eller i alla fall på min blogg.

Känsliga tittare VARNAS!


Huvudrolls innehavare: Johan Ekman och Nicklas Eliasson

Ta oss med en nypa salt
The Pärsons


Varför jag hatar tisdagar!

Okej, så var det onsdag. Men lite från tisdagen först.

Tisdag 27/10 a.k.a Ulrika Norbys födelsedag
Förutom att det var min Ulles stora 19 års dag igår så var det som vilken helvetes tisdag som helst. Arbetsdagen tycktes aldrig vilja ta slut och till råga på allt så gick man och blev sjuk på kvällen.

Varför jag hatar Tisdagar:
Tisdagar borde egentligen inte få förekomma i veckan. De finns där mest som irritationsmoment för att göra arbetsveckan ännu längre och slitsammare.

Tisdagen är inte som måndagen, där man fortfarande är uppvilad efter helgen. När man har lite att skvallra om vad som hände i lördags och man har haft hela söndagen på sig att vila upp sig till måndagen.

Tisdagen är inte heller som onsdag även kallas Lill-Lördag. När onsdagen väl är framme vet man at mer än halva arbetsveckan har gott. Man börjar se ljuset av tunneln.

Torsdag, jadå är det nästan fredag. Sen kommer de underbara dagarna fredag, lördag och söndag!

Men det finns i alla fall en positiv sida man tisdagar. Det är absolut längst tid tills nästa tisdag anländer!

"Utan oss har ni ingen framtid!" - Ledarskap

Tiden bara sipprar ut som sanden mellan fingrarna. Det är redan 4 månader sedan SpL06 (Samhäll Ledarskap 2006) tog studenten tillsammans. Och vilka underbara tre år!

Nu vill jag bara skänka lite glädje till dem som inte haft chansen att se vårt storartade framträdande i Sannarpsgymnasiets Melodifestival där vi tog an oss silver platsen.
Se och beundra!
I kära Gol har det inte hänt så mycket idag. Maskinerna krånglade som vanligt på jobbet och vi fick lite extra långa pauser, alltid uppskattat.

Nu är det varmakoppen och lite mackor som gäller!


Just so you know, I understand
I'll do anything to be with you, even conquer land

You make me happy you make me smile
Your eyes in mine and my body turn in to a pile

I'm right here, I'm here for you
Whatever you want me or not toTime goes by so fast...
Fridayeveryday

R.I.P Mia

Lördagen bestod utav ännu en bilfärd tillbaka till olycksplatsen för att hämta alla saker som fortfarande var kvar i Johans bil (Mia Lucia).
Mia såg värre ut än vad vi trodde. Men alla saker var intakta, det ända vi är lite skeptiska för är Johans mjölk och Albins "frysta" panpizzor. . .Söndag, även kallad vilodagen. Och det namnet har vi verkligen fyllt upp kraven för. Film många gånger om, har faktiskt gjort lite nytta och städat hela lägenheten. Man kan äta soppa från golven nu! Gud vad vi i Fam Pärsons kan.

Ikväll blir det film och Parlamentet som vanlig och toppar det med väldigt mycket GLASS!The world is full of people, my life is full of them
But somehow I've menage to catch the best of them
They're mine and I'm theirs, the people who make my life is them


Jag älskar er så <3
Fridayeveryday

Änglavakt

Igår var det äntligen fredag, en av de bästa dagarna på veckan. Men vår underbara fredag ändrades snabbt.
Kl 20.15 ringer Albin hem till mig och Nicklas som sitter fast klistrade vid IDOL som vanligt. Jag ser direkt på Nicklas att detta samtalet var allt annat än ett "Hej hur är läget" samtal.

På väg hem från deras Sverige-Oslo tripp har Johan, Albin, Fidde och Saian kör och krockat med en lastbil. Albin berättar att alla mår bra men de måste vänta in polis och ambulans för att sedan ta sig till sjukhuset.

Nicklas och jag vill så klart så snabbt så möljigt ta oss till våra vänner och hjälpa dem. Men med ingen tillgänglig bil var de ett svårare problem. Men tack vara våra underbara grannar så fick vi låna två bilar att hämta dem med.

Här berättar Ablin lite kort om vad det var som hände:

"Igårkväll hände det något väldigt tråkigt. Igår åkte nämligen Johan och Fredrik till Sverige för att besiktiga Johans bil, medans Albin och Saian tog en dag i Oslo och besökte Sillen. Efter ca 6 mils resande från Oslo så kommer det en allt för snäv vänster kurva och bilen vrider sig allt för mycket åt vänster samtidigt som det kommer en lastbil i motsats riktning. Bilen tappar fäste och froten körs rakt in i lastbilen på sidan och trycks sedan bakåt mot räckte där vi sedan fastnar 2m senare.  Polisen kommer till plasten, likaså ambulansen men ingen är skadad. Ambulanspersonalen vill ändå ta de till sjukhuset eftersom de tycker att det verkar konstigt att ingen av dem har någon skada med tanke på hur bilen ser ut. Så 4h senare kan de äntligen få åka hem sina 12 mil tillbaka till Gol. Vi vill tacka våra Grannar tjejerna och grabbarna som ställde upp på att komma och hämta oss."

Kl 03.00 var vi väl hemma i Gol igen. Alla var väldigt omskakade, men det kunde gått så mycket värre så alla är väldigt tacksamma för det. Ni hade verkligen änglavakt den kvällen pojkar. Vi älskar er.


Björk-spöken!

Så var den underbara dagen fredag här igen. Det är då vi mår som bäst, som sagt det borde vara               friday every day!

Jag och Petra starta dagen starkt med vår Mysteriet på Greveholm-mara, har avklarat 9 st avsnitt än så länge.
Har även hunnit träna med Nyfiken och Felix och handlat glass i stora lass.

Resterande av familjen är ute på andra upptåg. Johan var tvungen att besiktiga sin bil i Uddevalla, så han och Fidde är i Svearike en runda. Albino och Saian åkte med men hoppade av i Oslo för att göra stan osäker denna fredag.

Igår fick vi vårat arbetskontrakt förlängt till den 27 november. Härliga bullar! Nu har vi i alla fall 5 veckors arbete till, sen hoppas vi på mer. Behöver vartenda norskt öre till våra kommande projkt och expeditioner, talar så klart om Australien-Bali!Denna bilden tillägnas Albins mor som så gärna ville se sin saknade sons ansikte! Varegod, hoppas den kan skänka lite underhållning och glädje i dystra Halmstad.

En tripp till Norges huvudstad Oslo är även inplanerad i nästa helg. Hälsa på mina norge-pinglor Louisen och Ullen!

Som sagt håll i hatten och och akta er för spöken bakom björkar!
Yours Fridayeveryday

Lev som om du skulle dö imorgon!

Så var vi inne på vår 9:e vecka på Project Norway. Vi har jobb säkert fram till den 13 november sen vet vi inte riktigt hur planerna ser ut. Gilde har öppet fram till den 18 december och vi vill ha jobb så länge som möjligt. Problemet är att vi kanske inte får fulla veckor och bara jobb någon gång då och då. Och då vet vi inte om vi stannar kvar. Men det är framtidens problem, så shohej med dem så länge!


Idag var det jobb som vanligt, slit och släp och klipp och snagg! Men långhelgen är snart här, hela fredagen ledig samt lördag söndag. De ska spenderas på det absolut minst ansträngande sättet någonsin! Öppnar stark med Petras och mitt Mysteriet på Greveholm mataron på fredag, lite idol och film på kvällen.

Lördag blir att återhämta sig från fredagens filmtittade och inte mkt mer. Kanske kan planera in ett litet Hemsedal besök bara för att köpa min fina kask-mössa! Kan vara värt en ansträngning.Lev som om du skulle dö imorgon!
Så är det många som säger, men hur många är det egentligen som gör det? Och de som inte gör det, vad hindrar dem?
Att leva som att det är den sista dagen i ens liv är något som man borde se som en självklarhet. Att var dag göra det man helst vill och känner för. Att alltid säga vad man tycker och känner. Vad är det som skrämmer folk från att göra det, man skulle ju må som allra bäst då.

Antagligen är det rädslan för att misslyckas! Att det inte blir som man tänkt sig, att bli nekad eller förvisad. Att bli förnedrad för det man tycker eller bli utstött för ens åsikter.

Men det värsta som kan hände är egentligen bara att det kan gå fel. Och vad är ett fel, ett misstag, ett nej för mycket när man kan få ett ja, lycka eller världens chans för mycket.

Hellre ett nej för mycket än ett ja för lite!
Jag är nog en av de människor som vill leva efter detta men fortfarande har några av dessa rädslorna kvar. Men ska den som ger sig!

Fridayeveryday

Kalling-race dagen!

Dagens citat tar Johan hem ännu en gång: "Jag känner mig lite fransk"

Idag var det den stora "kalling-race" dagen. Dagen då två utan våra pojkar i Fam Pärson ska promenera till jobbet iförde endast underbyxor, skor och halsduk. Spurten började kl 7.15 från Pers appartments och bar frammåt åt Gilde.


Johan tyckte att han såg lite fransk ut i sin outfit. Vi håller med!Som tur var så var det inte så mycket folk ute en måndag morgon som denna. Hem vägen möttes de av fler undrande blickar.

Dessa pojkar förgyller vår vardag!

Bilder från helgen ligger uppe på ansiktsboken, ifall de skulle önskar att se pås.

Nu är det MAT!
Puss och snusk er Pärson

Vad döljer sig bakom minneslucka Nr 1 ?

Tillgången till internet har tyvärr varit lite begränsad denna helgen. Men nu är vi back on track!
Gårdagens citat á la Johan: "Jag känner inte Tequilan, jag känner bara kärlek"

Igår var det kalas för fulla muggar, vi öppnade stark hemma i vår lilla 515 och kvällen såg mycket lovande ut. Efter en del förfestande med djurlekande, pyramider och annat smått och gott så vill dansnerverna avreagera sig på Pers.

Kl 20.45 var det entré för oss in på pers, eftersom vi är så små så måste vi smyga in innan de fina vakterna har kommit. Men inget klagande HELA barnsdisco-dansgolvet var vårat! Och som vi tog för oss.

När dansbenen var lugnade så var det såklart shotrace på G. Johan stod för första omgången, Varsin Samboca! Hipp och hurra! Nästa omgång... NICKLAS med Tequila med alla tillbehör! Nu var de fest !

Ut på vuxna dansgolvet och rocka loss. Fint som snus. Det kändes väldigt bra och snyggt just då, men när man tänker efter så var det nog inte avundsjuka blickar vi fick på oss igår utan mest dumförklarande! Den bjuder vi på.

Och sen var det så klart dags för Jägermeister. Johan, hur mycket pengar spenderades den kvällen?

Det bästa av allt var att allt detta hann vi med innan kl slog 00.00.

Men Petra, vad hände med trekanten? Pappersmaskinen fick vi koll på och damtoan kommer aldrig vara sig lik.
SHO FLÖJT PÅ DENNA KVÄLLEN
Vi är The Pärsons <3

Gick tyvärr inte att lägga in några bilder, det kommer när min dator vill vara snäll igen.

Fördomar och Närhet

Ny vecka nya tag!
Här känns vardagarna mest som en lång transportsträcka till helgen. Dagarna går långsamt som aset själv medans veckorna bara flyger fram. Är inne på våran 8:e vecka nu.

Arbetsdan har gått mycket bra. Leif var ytterst nöjd och stolt över oss! På fredag är det bara 400 får, alltså klara redan innan kl 10, men vi har fått fjöset igen (bajs-skottningen) och den blir på fredag förmiddag/eftermiddag. Så lite mer klirr i kassan.Det är nog bara i ett norskt Coopforum som man hittar bruksanvisningar till hur man får tillbaka sin 10:a från vagnen. Snacka om att sätta bevis på alla våra fördomar till våra grannar i väst?Johan tar den kärlek och närhet han får. . .
Vi är tydligen inte tillräckliga för Johan Toan.

Pärsons nuvarande aktivitater:
Just nu är Albin och Fidde och hämtar sin tvätt på statoil, premiär för Albins första riktiga tvätt. Johan glor på Heroes, Petra underhåller sig med Twilight. Saian ser på tv, Nicklas sitter brevid och spelar snake så tummarrna ryker. Och jag försöker underhålla min blogg och sällskapa mig på internet så gott det går. SAMMANHÅLLNING kallas det! Min underbara familj.

In the middle of the night you wake up and scream
You look around and realize that it was just a dream
The face you saw, the face you see when you're asleep
It's we who hunts you, so just weep!

The Pärsons

Födelsedag á la Nicklas!

Igår var det äntligen dags för vår egen Get-Nicklas födelse dag. Den dagen på året som Nicklas Elisasson kom till världen den 11 oktober för 19 fina år sedan. Och den dagen skulle såklart firas.

Men innan det var dags för det låg vårt fokus på Sverige-Norge fotbollsmatchen. Gildes norrmänn mot Gildes svenskar. Och självklart så kan man ju inte förlora mot ett gäng medelålders norrbaggar. Matchen avgjordes med sparkar efter att ha spelat 2-2. Svearika tog såklat segern tillslut.


Nu var det fira Nicklas som gällde. Efter att ha planerat, fixat och trixat hela fredagen och lördagen var det paj ätning och paket öppning. GRATTIS ännu en gång !SEN VAR DET FEST FÖR FULLA MUGGAR! Förfest i lägenhet 515 , alltså våran. Sen ner och titta på sista halvlek av Sverige-Danmark i Pers bar, skit match. Sen var det shaka och konsumera lite mer på Nattklubb á la Pers! Hur bra som helst!Felix och Nicklas är helt livsfarliga på dansgolvet. Watch out!Jag och Markos kom inte långt därefter.Petra och Frida stod i centrum den kvällen !Vill bara avsluta med att avråda att inte snorta Sure Sivert. Bara om du vill ge dina med människor ett gott skratt!

Fler bilder från kvällen hittar ni  på facebooken min såklart!

Med all kärlek, Your Pärsons

Vilken dag, en sån där Fredag.

HALVDAG IDAG, slutade kl halv 12, succé!

Jag och Petra har mest sprungit runt och gjort ärende på "stan" idag. Slitigt arbete, men man den strålande solen och klarblåa himmeln så klagade vi inte. Vi håller tummarna att det håller i sig hela helgen.

Saian även kallad Pontus har stadgat sig lite mera i vår lägenhet nu. Han flyttade in i onsdags natt. Ju fler desto bättre, ju trängre desto mysigare!

Ikväll blir det tacos som vilken fredag som helst. Sen blir så såklart lite hederlig svensk tv-vana. IDOL!

Vi laddar inför morgondagen för både Sverige-Norge intern matchen inom Slakteriet och för Nicklas kalas på kvällen. Kan ju bara bli en dunder succé.


Only the ones who dares to be a fool
Can be the person you can call cool

fridayeveryday

Jobb och Snö!

Onsdag, även kallad Lill-Lördag! Halva veckan har redan gått. Det är sjukt vad veckorna bara går. Har snart varit hemmifrån i sju veckor.
Vi pratade med vår chef Leif idag om mer jobb efter den 23 när vårt kontrakt går går. Det ska nog inte vara några problem. Vi har jobb till den 13 november men troligtvis får vi ändan tills den 18 dec. Gött!

Igår var det ut och leka i snön som gällde för mig och Nicklas. Ett för sök på en snöiglo blev projektet. Mycket ansträngade arbete.


Nickals och vår "iglo"Molnen ligger läskigt nära marken ibland.Snö-änglar är ju ett måste!

Nu ska jag hem till resten av familjen.
Take care you big old bear

AUSTRALIEN-BALI !

Nu smäller det! Ikväll bokas 3 månaders resan till Australien och Bali. Den 15 februari lämnar jag, Nicklas, Petra och Johan Sverige från Gbgs flygplats som tar oss till London, sen vidare till Melbourn i Autralien där vi får övernatta innan vi tar det sista flyget till Caines. Hur toppen som helst.

Planen är att köpa en van som vi sedans ska köra ut med östkusten från Cains och söder ut. Efter någon månad i Australien är det vidare till Bali där vi kommer möta upp Albin och Saian.

Dream trippen är nära med Dream-teametHemkomst blir den 17 Maj.

Nu måste jag äta annars kommer jag att dö. Och det blir ju lite tradigt.

Hopp i skorstenen
Fridayeveryday

The best ones!

Vänner, de har de flesta. Det hoppas jag i alla fall. För utan vänner är man inte mycket. Det finns många olika sortes vänner men de jag har slår nog de mesta. De är en del av mig och utan dem så fungerar inte jag.
Just nu är jag flera mil ifrån de som står mig allra närmast, vissa flera hundra mil bort. Men jag vet att de fortfarande är mina bästa vänner. Riktiga vänner hindras inte av anstånd, och det har jag verkligen fått känna nu.Min Ängel Frida Altemyr. Du kanske befinner det i ett annat land över Atlanten men det hindrar inte mig från att vara din bästa vän. Du är och kommer alltid att vara min Twin och en stor del av mig. Jag älskar dig över allt annat och vi finns alltid där för vadranda. Vi fixar allt!Caroline Caboom Karlsson. Min egen Sis och bästa vän. Har känt dig så länge nu och vi kommer bara vanandra nämare och närmare hela tiden. Att vara ifrån varandra är alltid tufft men det är inget som får oss att tappa greppet. Du betyder så oerhort mycket för mig och jag finns alltid där för dig som du finns för mig.Louisen Malmström. Ja, vad kan man säga? Det finns så mycket men en sak som är säkert är att "we gonna be famous!". Vare sig vi är tillsammans för tillfället eller ej. Du är verkligen min bästa vän och vi har gjort så mycket tillsammans och mer kommer det att bli. Jag älskar dig så mycket! Sugerpie! Dags att fylla på du vet vad snart, och tårta 2009 får vi inte glömma bort!

Det var bara några utav de som förgyller min värld. Ni är guld värda. Men jag får inte lov att glömma bort de underbara människorna jag just nu delar min vardag med. Tack för att ni finns där! The Pärsons in my heart!Friends <3


3 okt- Fjös och snö!

Citat á la Fidde: "Det är en perfekt dag för solnedgången, om man inte behöver se solen"

Idag är det Lördag! Och även dagen för årets första snö, och herregud som det har snöat. Kallt som satan här men väldigt myspys.


Arbetsdan var allt annat än myspysigt. Det var vi mot "fjöset" idag. Fjöset är när man tar bort all skit, bajs, kiss med mera som fåren, kor och hästar tömt ur sig den gåenge veckan. Snacka om ammoniak doft i hög nivå. Som det stank. Klökningarna kom och gick och ögonen sved. Men det gick fint som snus.

Började jobba kl 7 i morse och slutade kl 14. Fram till kl 11 så hade vi 50% OB, alltså 212 norska i timmen. Efter 11 så var det 100%. Över 280 norska kosingar i timmen. Det skottar jag gärna skit för!Och just det, det var ju inte bara att skyfla bort skiten. Utan man var ju tvungen att krypa under ett galler som som satt ca 1 meter upp över golvet. Mmmm. Och alla ni som säger att ni har ett skitjobb. Testa på Fjöset!

Tyvärr så kommer uppdataringen av diese blogg inte se llika ofta som innan. Pers hotell har nämligen beslutat sig om att internet ska kosta på hotellet. Så ekonomiska som vi är så sitter vi och trycker i bilen utanför ett bibliotek (som för tillfället har stängt) uppkopplade på dersas trådlösa nätverk. Så kommer inte ha lika mycket kontakt med omvärlden nu som innan.

That's life, just deal with it!And just remember, we may be far from home. But we keep an eye on you...

Nästa destination är pokerkväll hos Walesarna.
Så kan de gå när Pärson är på!


RSS 2.0