The Assmountain


When it's to much in your head
it's just one of these day you want to stay in bed
don't worry, take a walk and clear your mind
look at your life and you see that your're one of the lucky kind


Igår var det träning på schemat, springa sen till gymmet. Man måste ju hålla sig ifrom.
Albin blev utsedd till min personlige pokerlärare, och duktig var han. The student became the master!
Ut på ännu en tur på eftermiddagen med nicklas och fidde. På något vis lyckas vi alltid hamna där man egentligen inte ska hamna. Nicklas ben tog mest skada av alla livsfarliga skogsväxter, även kallde BRÄNNÄSLOR! Hemsak varelse dolda i växtform. Tätt efter nicklas på skadefronten kom min kära kamera. I alla panik när vi flydde över tågspåret så tappade jag min älskling ner för den branta backen,Men som ett mirakel från Han där uppe i himlariket själv så klarade den sig utan nägra större skador.Hemvägen bestod mest utav att kommentera vårt kära berg som numera är kallat för The Assmountain. Enligt våra åsikter så liknar berget en kvinna som står på alla våra och putar med rumpar mot oss. Någon som har något annat förslag?

Like the sun shine on the world The Pärsons shine in Gol!

Mmmm Pasta...

Idag var det halvdag som gällde, började kl 7.30 och höll på till halv 12. 400 får som behövde en ny frilla idag. Nästa vecka är det 1400 får per dag! TEMPO!

Annars har det inte varit mkt tempo idag, Monopol, jag vann inte. Sen film, jag vann. Snart är det dags för lite väl förtjänt mat.det blir nog pasta och pastasås, Mmmm pasta.

Pasta är det livsmedlet som förbrukas mest här uppe. Men man skall icke klaga, pasta finns i många goda former och sorter, och kan tillagas på diverse sätt:
-Spagetti bolognese
-pasta carbonare
-pasta med tomatsås
-lasagne
-mackaroner med ketchup
-och brunsås
-nudlar
-nudelsoppa
-pastasallad
-ect.

jaa, det är bara fantasin som kan sätta stopp. Kom gärna med några nya förslag, inga kriterier behövsför att kunna komponera en dunder pastarätt. Kör hårt!

Nu är helgen här och Fam Pärsson ska ta sig an nya äventyr.
Som man bäddar får man ligga !
Love Fam Pärsson


KÖTTA ! bokstavligt

Andra dagen på Gilde. lite varma i kläderna satte vi direkt igång med våra arbets uppgifter. det gick lite lättare än gårdagen och tekniken börjar sätta sig lite. det är ett slitsamt arbete som tar på fingrar , handleder, armar, rygg och ben. träningsvärk är bara att förvänta sig. Själva arbetsuppgiften går på ren automatik efter ett tag. man måste vara vara försiktigt så man inte gör hål i huden. Man får inte låv att "kutta" sönder fåret. då försvinner pengavärdet.
Det är inte ett särskilt grasiöst jobb och det är lite läbbigt ibland. idag var det några får som inte riktigt hade avlidit när de kom fram till våra stationer. de ryckte till och hade sig när det var min tur att klippa. det var ingen hit. resultat blev en stor klump i magen. men det var bara att titta bort medans slaktaren "fixade" fåret igen medans det hängde från taket.
fåren hänger med fötterna på krockar på ett band i taket. detta bandet går genom hela slakteriet. först från själva avslivningen, in till oss, rummet jämte  är där de flås och skär bort de delarna de inte vill ha, tex: huvudet, svans, pungkulor. Det rummet är inte det mysigaste att gå igenom. allt blod och kroppsdelar ligger i högar på golvet.

Om någon där hemma skulle vilja få tag i mig elr skicka ett litet sms att ni saknar mig så är mitt norska mobil nr : 412 70383
blir billigare än att skicka till mitt svenksa. vanliga sms och samtals priser som inom sverige.

LEV OCH LÄR!
FAM PÄRSSON !

På tur!

Gårdagen onsdag den 26/8

igår var det vår första arbetsdag. som vi fått veta dan innan så skulle vi arbete på klipperiet som består utav 9 olika stationer. jag står på första klippstationen och klipper fårets ben och skrev, johan har fått ären att stå och trycka på en datorskärm hela dan och kontrollerna nr i öronen på fåren. nicklas klipper hela magen. petra har får vänstra skinkan, albin nacken och fredrik vänstra delen av ryggen. ska försöka smuggla in en kamara nån dag när vi är själva där så ska ni får se hur vi har det.
vi jobbar i ca två timmer sen är det dags för frukost sen kör vi några timmar till sen en luch på 25 min. sen är det två timmer till som gäller, 10 min pause, sen kör vi tills vi slutar.

Efter jobbet var det mkt fint väder i Gol så jag och nicklas bestämde oss får att gå "på tur" och fotografera uppe lite mot berget. vad som var tänkt att vara en liten tur upp mot berget blev en 3 timmars promenad/bergsklättring. Gud vad vi fick se, så himla vackert. vi gick för längs hela bergsfoten i någon km, sen tyckte vi det var dags att ta sig lite mera uppåt. vi klättrade upp längs berget och kom tillslut högst upp till toppen. en telemast som vi sett från byn på toppen var mot mål, och dit nådde vi. efter det var det promenad längs hela bergsryggen som gällde. Gol är verkligen vackart, gröna ängar, vackra hus och världens utsikt. blåbärsplockning blev det med. hem vägen blev till att lifta. en helskönt gubbe träffa vi. vi märkte att det var en bra bit ner till byn och det skulle säkert tagit oss 45 min minst att ta oss ner. Tack för liften!


XOXO Fam Pärsson !

Ekonomiska eller snåla?

Dagens citat, Johan: "Vi är så snåla att mjölken hinner gå ut innan vi dricker den"
Dagens outfit på Fortura slakteri: Vita midjebyxor för flickorna, blå för guttarna, vit t-shirt/skjorta, trätofflor och hårnät.

Idag var det samling på Nortura slakteri kl 10.00 för information om vårt nya arbete. spända och lite nervösa, det får man faktist vara när man ska börja jobba på slakteri. vi fick lite information om lönerna och de olika avdelningarna. det verkar som att vi allihopa kommer hamna på en och samma avdelning. TOPPEN! Klippning av fåren är det som gäller. vi kommer stå på varsin position med en klippemasin i handen och snagga de kommande fåren som hänger från taket. Det här kommer bli hur bra som helst. Innan de kommer till oss så har de precis blivit avslivade. Jag kommer se det så här, vi har blivit får frisörer. Och eftersom de inte har så mkt livskraft kvar så kan de inte klaga på frisyren.
Inredningen annars i slakteriet är väldigt natur-inspirerat, kor som hänger från taket, päls och ull i containrar.

Instruktioner för en av våra positioner.

Eftermiddagen bestod utav träning. En jogging runda upp mot berget, mycket fin miljö. blir upp någon dag när solen tittar fram och knäppa lite bilder. Efter löpningen var det ner i gymmet. Ikväll blir det mys med film och chokladpudding!

Kärlek från oss till er
/Fam Pärsson

Långt inne i bjerneskogen!

hej hopp och lite sånt :) första hel dagen i byn Gol. idag har familjen pärsson varit på vandringsfärd för att lära känna sitt nuvarande hem lite bättre. vi har funnit en del intressanta ställen, både "lille trille" och "yes, vi leker" lockar vårt  intresse.
vi har också utforskat hotellet lite närmare, vi har nu blivit medvetna om att vårt hem har eget gym, bowlinghall, badland, pub, nattklubb, spa, och lekrum.

en av våra lägenheter. består av ett sovrum med dubbelsäng, badrum, rummet som ni ser på bilden och ett loft med 4 sängar.

vi har anställning på 2 månader på Nortura, slakteri. vi ska försöka få 2 månader till. så om vi räknar lite grovt att vi jobbar 8 timmar om dagen, 5 dar i veckan. i 4 månader och drar av skatten på 12% så tjänar vi ungefär

111 513 kr och 60 öre. Det kan jag nöja mig med.

The Pärssons and Gol.

Cause we are the Dream Team, The Pärssons !


Lost in Norway?

så var det äntligen dags för den efterlängtade avfärden till landet norge. som sagt så var det gol som stod utskrivet på kartan. samling vid eurostop kl7.45 därefter bar det iväg i två mkt väl lastade bilar, men som sagt, litet och trångt= hög mysfaktor!

vägen upp till götet gick galant inga större svåigheter, men som sagt det är ju ingen riktigt raodtrip om allt går som planerat. innan vi passerat norska gränsen så var vi såklart tvungna att fylla på våra resurser ännu mer. riktningen blev GODISFABRIKEN i svinesund. drömmen för varande litet energisnippe till barn i världen, mardrömmen för varande mor med sina överaktiva ungar med för hög sockernivå. vi trivdes.

efter att ha laddat upp med socker så var det oslo som gällde, in i oslo, inga problem. ut ur oslo, lite större problem. efter många stopp på avfarter, varv i rondeller, korsande av linjer och vägvisande norrmän så kom vi faktist på att det kan vara bra att ha en karta med sig i bilen. efter en timmes försening i oslo så var vi äntligen på väg ur staden ocvh in i skogen, mot Gol. vill bara tillägga att kommunikation mellan två bilar utan mobiler elr annan teknisk utrustning är svårare än vad man tror. men med starka röster och envishet funkar allt tillslut.


väl framme i Gol så checka vi in på det mkt hemtrevliga Pershotell. till vår förvåning så var våra 4bädds rum två st mkt fina 6 sängs rum. vardagsrum och kök, badrum, sovrum och loft. kan ju inte bli bättre.
just nu så är familjen pärsson lite utspridd, petra och johan har bänkat sig med film. albin och fidde har starta upp sitt lan och jag och nicklas var så klart tvungna att titta in hotellet och dess internet lite mer.vårt resultat för kvällen: gol har blivit en aning underskattatd bara på vårt idylliska hotell så har vi badland, spa, gym, bowling och vem vet vad som väntar mer. medeltidsbyn kanske är värt ett besök ?

1 liter lingon i väskan. ingen hit albin ?

peace out from the Pärssons

NORGE!

schemat för gårdagen lydde:
trycka, mata och pressa vårt kära fordon med så mkt relevanta och lite mindre relevanta ägodelar. ett mkt spännande projekt som vi utförde ytterst bra och är därför värda en stor bravur. vi lyckades tillslut med hjälp utav mkt vridande och vändande med allt packande och var mkt nöjda med vårt resultat. vårt bil som är en 4 dörrad saab 9000 fick precis in det vi ville ha. gänget i den andra bilen fick nog ett ännu mer spännande projekt med deras tvådörrade sportbil. men det är bara att hålla tummarna ! blunda och hoppas på det bästa som sagt !

efter packningen var det ett ryck in på elgiganten som gällde och ett impulsköp för en ny mobil. mitt vanliga nr kommer förhoppningsvis vara tillbaka nästa fredag.

kvällens planer var avskedsfest för oss i The Norge-crew aka. The Dream Team. en mkt fin kväll med många fina vänner att säga hejdå till.

är det fest så är det ju fest! lika bra att ta i ordentligt.så slutligen så var det bara cirka 10 timmar kvar till avfärd. kl 7.45 är det som är inplanerat.
OKEY, LETS DO THIS SHIT! LETS SHAKE NORWAY APART AND PUT IT BACK TOGETHER!


Fenomenet Bloggvärlden?

Hej hopp och fillibom! Frida här, ännu ett offer som har tvingats in i den grymma bloggvärldens där allas åsikter och händelserika dagar spelar in. Men jag ska inte klaga innan jag testa. So here we go, Fridas första historiska blogginlägg. Läs och förhoppningsvis njut !

Om 60 timmer. Då ni, då drar frida, albin, nicklas, petra, fredrik och johan väster ut! Det är vårat kära grannland i väst som lockar. Den lilla staden Gol är vad som är utpekat på kartan. I två stycken till ytterst fullpackade bilar ska vi med glatt humör ta oss över den norska gränsen.
Och vad är det då som lockar i Gol? Jo pengagiriga som varenda svensk student så har även vi bestämt oss vi att testa på livet som "the rich people". Jobb på slakteri !! Kanske inte särskilt grasiöst eller bekvämt, men spännade och förhoppningsvis inkomstgivande.
Vårt boende för de kommande månaderna är på det idylliska Pers appartments på Pers hotel. Två stycken 4 bäddare har vi lyckats få ihop. Lägenheternas deltagare kommer att bestå utav: Frida, Albin och Fredrik. Nicklas, Petra och Johan. Tillsammans bilder vi The DreamTeam!

Som sagt så är det bara cirkus 60 timmar kvar tills jag lämnar vårt vackra svealand och allt börjar kännas väldigt på riktigt. Sista träningen på ett tag med världens mest underbara grupp. Har tränat konstant i 11 år nu med dessa tjejernai Halmstad Frigymnaster och det kommer göra väldigt ont att lämna er. Men som sagt vi ses snart !
Jag skulle kunna ta upp hur många människor som helst som jag kommer att sakna. Det är så många som gör det där lilla extra, som gör att man får den där lilla extra adrenalin kickan utan att man behöver göra nått speciellt! Ni vet vilka ni är. Jag mår så bra med mina vänner. Utan er skulle jag aldrig kunnat klara mig så här bra igen allt skräp. Tack för att jag har er! Men som sagt innan, vi ses ju snart !

Jag hoppas att jag har väckt erat intresse lite för mitt mkt sagolika och händelserika liv. Jag kommer att fortsätta att informera om min tripp till Norge och jag hoppas att ni kommer förlja med mig lite genom resan i min blogg.

Over and out
Your one and only Frida!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0