Mega inlagg men hall ut!

Helgen spenderades runt om lake Naivasha. Vi akte tidigt med bussen fran Mlolongo och vart forsta stopp var en utsiktsplats over Rift Valley. Efter det bar det av till Hell's gate for lite safari och klattring ner i en gammal flod. Vi sag allt fran giraffer, baianer, zebror, hyenor, antiloper, gazeller, flamingos och vartsvin. Klattringen ner var bland det roligaste pa lange. Alla skulle verkligen med, 4 arige Dennis slangdes fran famn till famn och Mama Christine i hennes nya fin klanning, klackskor och peruk...Herre jesus!
 
Innan campingen besokte vi ocksa en varm kalla. Angan som kom ut gjorde det varm och gott runt om sa dar satt alla och bastade ett tag. Talten var stora och fina och vi sov 2-3 pers i varje. Forsta gangen for de flesta att talta och de sma var radda att lejonen och hyenorna skulle ta dem pa natten. Men allt gick sa bra sa. Men att ga pa toa i ett hal ar fasen en konst i sig sjalv. Pa Courage House ar jag och julia i alla fall bortskamda med en toa stol, aven om det inte finns nagon ring eller spolfunktion sa ar den mycket val uppskattad.

Sondagen  bjod pa bad i pool och cykling. Blev lite simmlektioner med de sma de aldra kan ta sig fram med vilken simstil de anvander vet jag inte. Nagon blandning av hundsim och crawl... Cyklade sakert 10 km sen pa eftermiddagen och alla utom 2 av pojkarna trillade nagon gang. Har aldrig sett nagon njuta sa mycket av att cykla som de pojkarna. Underbart att se!
 
Mandag till tisdag var jag och Julia i Nairobi tillsammans med Scola, 21 ar. En tjej fran det stora barnhemmet Heritage of faith. Mandagen blev det lite shopping och ett besok pa Bomas of Kenya, en show med traditionella afrikanska danser.
 
Vi sov over i Maries och Thomas jatte fina hus i Lavington. De jobbar for svenskaskolan men ar hemma i sverige for tillfallet sa vi kunde sova dar. Bortskamda med varmvatten och rinnande dusch, riktig toa och bra sang. Bara efter snart 2 veckor sa uppskattar man det jag sa ofta tar for givet hemma i Sverige. Det for fosta gangen jag kunde ducha riktig, annars ar det en hink och skopa som galler.
 
Pa tisdagen motte Scola upp och igen och vi tog en snabb svang inom ett av slumomradena i Nairobi, Kawangware (med reservation for stavningen). Haidar, Simon,Antoni och Felix ar dar i fran. Jag tyckte Mlolongo var fattig men dar har de i alla fall stenhus att bo i, har ar det platskjul och egetbygge som galler...
Efter det forstsatte vi med lite marknader med Scola som guide.
 
Alla barn har en unik historia. I prinsip alla har blivit utnyttjade pa natt vis, fysiskt med slag, psykiskt eller sexuellt. En av pojkarna Elijah av varit med i ett av Nairobis storsta gangster gang. Han foddes pa gatan, hans mamma var gatuflicka. Han bar vapen och transporterade vapen redan vid ca 13 ars alder. Inget barn ska behova ga igenom nagot sadant. Manga av dem har haft foraldrar eller familj som salgit dem och darfor fatt dem att rymma hemmifran.
 
Aven fast de har ett stalle att bo pa, far mat och skola sa ar vadagen valdigt tuff. Mandag till lordag gar de i skolan. 06.30-17.30 dar lararna slar dem om de gor nagot fel eller svarar fel pa proven (for alla vet ju att man blir jatte smart om nagon slar en med pinne...) Efter det maste alla laxor goras och sedan tvatten. Det ar inte mycket fritid de har. Sondagen ar den enda lediga dagen och inte ens da ar det helt lediga, da ar det dags for kyrkan och de som inte hunnit tvatta m.m for gora det da. Barnen hemma i sveriga ska vara sa odmjuka och taksamma for det de har. Efter detta besoket ar jag det i alla fall...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0