Hälsokontroll!

För de som är intresserade så kommer jag att fortsätta skriva här om pojkarna på JIA Courage House. Så att ni som sponsrar dem vet vad som händer. 
 
 
 
Denna veckan ska alla pojkarna göra en hälsokontroll hos deras doktor. Detta var någon som jag och Julia diskuterade i förra veckan och tyckte var mycket nödvändigt. De kommer att kosta ca 30 kr /pers och då får vi reda på vikt, längd, allergier, HIV-test, andra sjukdomar m.m. Eftersom några av pojkarnas föräldrar har HIV och några klagar över magont när de äter viss mat så är det viktigt att vi får denna informationen. Pengarna till detta har vi fått genom en av Julias vänner. Får reda på resultatet på fredag eller lördag. Håll tummarna allihop!
 
Julia och Grace är de som betalar George och Christines löner. Christine har ca 800 kr/mån och George har lite mer, kommer inte ihåg siffran just nu. Denna veckan kommer även en tredje person att börja jobba hos dem, Monica som kommer att vara där 3 gånger i veckan, kl 8-15, och tvätta pojkarnas kläder och sopa golvet. Hon kommer att få ca 500kr/mån. Detta låter kanske lite men det är en rätt normal lön i Kenya.
 
VI tyckte det var nödvändigt att anställa någon som tvättar deras kläder. De äldsta pojkarna kan tvätta sina helt okej men de små som är 9-10 blir aldrig riktigt rena. Och så vill vi ge dem lite mera fritid när de kommer hem från skolan. De börjar skolan kl 06.30 och slutar 17.30. Lördagar går det bara 08-16. Efter det måste alla läxor göras och sedan ska de hinna tvätta och städa rummet. Inget utrymme för lek. Men nu så blir det förhoppningsvis andra bullar!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0