Tisdag och dess tankeverksamhet

"Jag é unik. jag har onnanerat i en hang-glider samtidigt som jag refererat Fröding. De é unikt"

Gårdagens citat á la Johan "Det är som today after tomorrow, fast idag!"

Tisdag kom, tisdag gick. Massa att tänka på och filosofera om idag. Man hinner tänka väldigt mycket när man står och gör samma sak i 8-9 timmar. Det är inte klokt vad hjärnan kan spöka med en ibland.

Aja, dagens tankeverksamhet gick mest till att försöka fundera ut vad våren har att erbjuda till mig. Som sagt så är det SM i truppgymnastik på hemmaplan och det vill man ju helst inte missa. Men sen är det även folk som försöker få med en på en australien-asien resa till våren och den lockar väldigt mycket. Sen finns möjligheten även att stanna kvar och jobba i Norge. Det är inte klokt vad svårt det ska vara att veta vad man vill.

Som sagt så vill jag hemskt gärna vara med på SM men det är inte ens säkert att jag platsar i laget nu när jag är borta så här länge. Och det känns väldigt surt att stanna hemma i Sverige och satsa på SM och sen inte komma med i laget när man skulle kunnat vara på trip i australien eller asien.

Någon som har något klokt råd att erbjuda? Vad ska en stackars flicka göra. Dagens I-lands problem: För mycket att välja mellan.

Kvällsmaten blir Schnitzel, ris och beanaissås. Favoriten som alltid funkar. Fast nu har jag faktist varit duktig och köpt hem salad så man får i sig den grönsak man behöver.

Kaddemumma på er gott folk!
Your one and only Fridayeveryday


Som smöret på Kneip-brödet förgyller vi er vardag


Ny tränad, svettig och mysig! OCH RESAN TILL VAL THORENS ÄR BOKAD! Lycka.

Efter som denna veckan inte har satt igång på riktigt än så blir det ett par bilder från pokerkvällen i fredags som får underhålla.Pokerkvällar är mer än bara pokerFolkblandningen är oändlig. Från vänster ser vi Jonte från lindköping, mitten har vi Oliver från Tyskland och till höger har vi Scautch,Scoitch m.m (åter kommer med stavningen) från Wales som demonstrerar att Oliver är från tyskland.Och så var det kvällens som nästan alla andra pokerkvällars pokermaster, Markos.Matt och Nicklas har allt de där lilla extra för att göra ett lyckat foto.Jag var också där, tro det eller ej. Och denna bilden som avslutning bara för att den är så otroligt charmig.
Nu är det dusch,mat och IDOL som gäller. UT MED PIOTER! JÄKLA SPELLEVINK! Tummen upp för lille Calle.

Som smöret på Kneip-brödet förgyller vi er vardag
The Pärsons

Even a crow can be beautiful


fridayeveryday


Like the crow stand for misery and pain

You stand for something I'm not used to gain

I am trying to make you being mine

So if you understand, just give me a sign?

It could be anything, it could be a good bye

I just want to know, I don't want to live in a lieSunday bloody sunday, imon är det startskottet för en ny vecka.


En kreativ dag, en sån där dag som man är kreativ.

Trevlig kväll i går och Walesarna. Måste be lite om ursäkt de är ju inte alls engelsmän. Det blev poker och lite små partaj, alldeles utmärkt.

Idag var det besök i Hemsedal som stod på schemat. Lite jobb kollande för min del. Nicklas och Fiddes mål för dagen var att bestiga Hemsedals toppen. Vad ska man säga om dagens ungdomar? Bättre att låta det vara osagt. De lever än i alla fall.

Medans de var ute på sin tur så passade jag; johan och Felix på att mysa till det på Hemsedal Café med mycket god mat och varm choklad. Fy fasen säger jag bara!

I väntan på Nicklas och Fidde så underhöll vi oss så gott vi kunde. Tillsammans med får kreativitet så skapade vi följande:


Efter denna glädjestund så fanns det ännu mer tomrum att fylla så det blev bara till att börja dikta:

By Johan:
Marken är ung och våt
Gubben felix är tonårskåt
Frida leker blans mossar och lav
på kvällen är hon felix sexslav.

By Frida:
Felix och Johan. Ja vad kan man säga?
Jag tror dock attd e är lite gaya
men jag trivs i deras sällskap här i bilen
Men allvarligt Johan, Hitler som morsa
vad är dealen?
Och Felix han ska vi inte börja prata om
Jag säger bara ingen Tyke, för Felix är inte dom.

Felix(kan inte skriva by för han fuskade lite och tog en färdig limmerik):
Det var en flicka från Gränna
Som sin stjärtmuskel så kunde spänna
Att hon med detta hål
Kunde strypa en ål
Men även vässa en penna.


En skidresa till Val Thorens i Frankrike är snart bokad. Vecka 3 bär det i så fall av. En hel vecka med all inclusive och massa skönt folk! HERE WE GO!

Tjena Tjo Bang
It's the Pärsons

Sniglar och diverse ting

Veckan kom och veckan gick. "Nu är det fredagsmys, om det så är det sista jag gör! Nu är det fredagsmys, hoppas inte föräldrarna stör!"

Slutade redan vid 11 idag bara 600 får. Så idag har det bara varit en "tänk på dig själv" dag och "gör så lite du kan" dag. Det har vi lyckats bra med. Ikväll blir det i alla fall fredags tacos och sen är det vidare till engelsmännen för pokerkväll och lite socialt umgänge.Bild från gårdagens arbete. Prova att samtidigt som du klipper får för fullt proppa näsan full med papper för att stoppa ditt näsblod och försöka undvika att kladda ner hela ditt ansikte med fårbajs från dina handskar. Det du!
Och det är inte alla som lyckas vara så här sexig i snigel-looken.Det är är vår underbart charmiga chef Leif. Och bara så vi inte ska råka förväxla honom med ett av fåren vi ska klippa så var han såklart tvungen att få en "ikke klipp" lapp påklistrad för att förstärka budskapet.

Och för att inte helt svälta i hjäl så ska jag gå och titta till mina två små älsklingar i familj nr 1 så det sköter om maten ordentligt.

Åh röven av!

When in danger, when in doubt, run in circles, scream and shout!

Dagens tips: When in danger, when in doubt, run in circles, scream and shout!

Onsdag, det är idag det. Nu är det bara två dagar kvar sen är det underbara helg. Idag var det också Jontes (från Lindköping) födelsedag.
Arbetsdagen har gått upp och ner. Gick snabbt och bra på förmiddagen, men efter halva dan var det någon som råkat trycka in slowmotion-knappen. Men vi fick underhålla oss så gott som möjligt.


Felix upgradering av huvudpåsarna a.k.a Strap-ons var ett bra verktyg att avreagara oss på. Hade flera användnings områden. Den passade inte bara på fårens huvud, utan även på Johans och Nicklas. Den fungerade även utmärkt som pungpåse till fåret.

Det röda märkeringarna på bilden är där jag så duktigt har klippt fåret. En stående ovation till mig!

Så måste så klart svaret på gårdagens fråga avslöjas. För alla er som spänt har väntat ska äntligen få upplösningen på denna gåta. Ja, vad betyder då böttekott? Ingen aning faktist, men jag antar att det kan betyda städskrubb eftersom bakom den stängda dörren stod en massa stadartiklar.

Och vinnaren av kanelbullen blev..... trummvirvell...... JAG !

IDOL nu
Hey hoe lets go!

Tisdagar & Böttekott

Hej hopp fillibombombom, fillibom! Så kan man också hälsa.

Idag var en väldigt lång dag. Tisdagarna är helvetesdagarna. Man är inte helt uppvilad från helgen som man här på måndagen. Den är inte som onsdagen då man vet att man bara har halva veckan kvar. Utan den bara ligger där och gör en irriterad och vill aldrig ta slut. Men skam den som ger sig. Överlevde även denna tisdag.Dagens outfit: Slakterikläder, hårnät, olja, fårbajs, fårkiss och fårblod.
Så här snygg var man bara efter halva dagen. (och förstår aldrig hur fårbajset lyckas ta sig in innan för min sport-bh? Livet är fyllt med frågor utan svar)Som sagt, norrmän har allt underliga ord i sitt ordföråd. Någon som kan gissa var detta ordet betyder? Första pris är en kanelbulle. Så elda nu på i spisen där uppe och tänk till. Det är inte varje dag man vinner en bulle bakad av ren kärlek.

Nu är ett svettigt träningspass precis avklarat, upp och äta havregrynsgröt. Mmmm gröt. . .

IDOL kl 20.00 såklart. Fast vi inte kan tillbringa vår kära kvalitetstid tillsammans min far så finns du alltid där i tankarna när Andreas och Baggarna sågar de alltför självgoda stackrna. Heja oss!

Tjenenixen på oss

Gol to Strawtown - Strawtown to Gol

Helgen spenderader i välbekanta Strawtown, även känt som Halmstad. Och vilken helg Nicklas och jag lyckades pricka in. Sol så det bara stänkte om det.
En mycket lyckad helg blev det. Träffade alla saknade människor, fest, stek på stan och massa god maaaat!

Men så var man hemma i Golet igen. Kom hem kl 3 i natt. Tre timmars sömn sen var det upp och jobba. Gick mycket bättre än förväntat.


Har en rolig sak att berätta och två tråkiga saker. Och jag börjar så klar med de mindra nöjesfulla nyheterna.

# Blev så arg i dag. Ännu en gång så har slaktarn Oliver glömt att skära av halsen på ett stackars får. Han borde fan få sparken! Jag har accepterat att jobba på ett slakteri och har vant mig vid tanken på att de dödas flera tusen får varje vecka. Men bara därför att jag vet att de dör på ett humant sätt. Men när väl Idioten till slaktare glömmer bort att döda fåren så blir det så tvärtemot humant det kan bli.

Fy, får ont i magen och blir så arg. Var på väg att skälla på honom och säga att han borde få sparken. Men eftersom han är tysk så hade det inte hjälpt särskilt mycket.

# Nästa tråkiga händelse är om en av engelsmännen. Matt killen som vi lärt känna bäst i det gänget berättade att Rich som är hans bästa vän här blev förd till sjukhuset i helekopter idag. Det var tydligen riktigt allvarligt. Hoppas att han blir okej.

# Så till sist det skojiga för dagen. Idag var det faktist ingen vanlig dag. Ne för det är Felix födelsedag. Och stackars Felix trodde vi hade glömt bort hans dag eftersom inge brydde om att gratta honom på morgonen. Men vad han inte visste var att när väl 200 får var klippta så brast hela klipperiet ut i skönsång med den gamla goda "Ja må du leva". Han var så tacksam.


Katten Hall fick också vara med på ett hörn. Bara för att hon är som hon är.

Nu är det mat. Ris, schnitzel, grönsaker och beanaissås! Det är grejer det!
Tjoflöjt i Bjerneskogen!


"Den som inte håller takten kanske bara lyssnar till en annan trumma"

Gårdagens citat: "Leif, varför hänger det fötter i taket?" by Frida
Dagens citat: "Den som inte håller takten kanske bara lyssnar till en annan trumma" by Felix

Igår var det måndag och dags att skärpa till sig efter helgen. Dagen gick skapligt fort enligt mig.
Dagens händelse på Gilde måste nog varit när slaktaren glömde bort att skära av halsen på tre får. Felix blev lite paff när han väl skulle sätta på påsen över det vanligtvis blodiga huvudet som inte alls var bodigt. Och när den väl börja sparka och kicka så var det inte så svårt att fatta att den inte var riktigt lika död som hans vänner. Detta hände alltså tre gånger igår. Jag undrar bara när man endast har som uppgift att skära av halsen på får kan glömma bort det? Men livet är ständigt fyllt med frågor och svar som man inte förstår.

Och nu är snart hemresen för helgen bokad för min och Nicklas del. Så passa er Halmstad Friday is back on friday!


Time for some spagetti och köttfärsås!
Utochin och bakochfram


"Pussy- det betyder fitta!"

Igår var jag lycklig gånger tusen. Inte för att jag inte är lycklig annars med dessa underbara människor, men lite extra igår. Det blev puben Pernille som planerat. jag , nicklas och felix blev crewn för kvällen. Det blev dans för fulla muggar. gol kan shaka loss det väldigt bra! Alla säsongare på ett och samma dans golv, kan ju inte bli mycket bättre. Nu överlevar jag lätt här i några månader. BARA JAG FÅR DANSA AV MIG ENGÅNG I VECKAN!

Idag har det varit blandade aktiviteter hos fam Pärson. Nicklas besteg åter den jävulskt höga toppen. Han blev själv på den turen idag. Träning blev det för min del, skönt att svettas. Albino fidde och johan satt och nörda i lägenheten och vid datorn. På efter middagen var det dags för Petra att jobba, Stackrn, men hon är duktig! För oss andra var det ut på äventyr med bilen. Mot Hemsedal var destinationen som för annars var okänd. Vårt slutliga mål blev en fin äng att leka på.

Bolt finns överallt!


Just try to catch the sun!

Nu blir det mat, soppa och mackor!
"Ha de"

Så kan det gå, när inte haspen är på

Tjing och lite tjong!
Igår var det dags att inviga Pers eget badland TROPICANA! Efter en mycket lång och slitsam arbetsvecka behövde varje muskel i vår kropp någon timme i bubbelpoolen. Två timmar med varmt vatten och vattenrutchbanor var precis det vi behövde för att skölja bort allt ull från näsor och öron. Ett par väl spenderade 50 kr.

Idag är det slappedag, mysdag och lite gosdag. Det blir är ett Beck-maraton som väntar runt hörnet. Startskotten går av 13.30.
Ikväll blir det till puben Pernille och socialisera sig lite. Kan bli Mycket trevligt.
Har glömt att informera om våra nya vänner Felix och Jonte från Lindköping. Hel sköna killar. Felix jobbar med oss i klipperiet. Han har fått den stora äran att sätta på plastpåsar på Fårens bloddroppande huvuden. Jonte jobbar inne i slakten. Han har fått den givande arbetsuppgiften att klippa bort en nackkonta med en jätte stor stång. Han älskar sitt jobb.
Men han älskar det inte lika mycket som Rövrörs-killen. Varje gång vi ska gå upp till kantinan(cafeterian) så står han där under troppan med ett rör som han stoppar in gång efter gång i fårens stjärt och suger ut deras resterande skit. Det skär varje gång i hjärtat när han tittar upp på en med hans suktande blick "rädda mig snälla, eller skjut mig..."


Fridayeveryday

 

Nu är det Beck som kallar, så mors på er!
Men vet ni vad det bästa med lördagen är? Det är att man får et till sån här dag i morgon!

Puss och snusk från Fam Pärson

Får får får, och mera får

Bääääääääh ! så låter inte våra får.
igår blev det övertid så det bara stänkte om det. Efter fyra så är det OB, och då får vi ca 212 norska kr i timmen. Det är fint. Det var en masik inne i slaktem som gått sönder. Maskinen drar av hela skinnet på fåret. Vi fick en timmes paus i solen och klagade inte. Masiken skulle ta ca 3 timmar att laga, men istället kom de på att den största biffigaste killen i slakten ska få stå och dra av skinnet för hand. Det kallar jag hardcore om nått.

Alla har helsköna personligheter och de flesta är den riktiga butcher typen som man tänker sig en slaktare på film. Idag kom det ännu ett får in till oss som levade. Och denna levde väldigt mkt,ryckte och hade sig. Johan ropade på killen som ha hand om avlivningen. Men istället för att skjuta fåret eller skära av den halsen som vanligt på plats, så tar han bara tar i benen på fåret, hakar av det från krokarna i taket tar det i sin famn och går iväg. Så jäkla iskall snubbe!

Johan fick även känna på min ilska idag. Jag står och sliter med min klippning. Det kom ett gäng väldigt stora får på rad med så traslig och lång ull så det var löjligt. Min kniv var slö, jag gjorde hål i huden efter hål, svetten rinner och är så irritarad och förbannad så jag koka. Så hör jag Johan i bakgrunden där han sitter på sin stol och trycker på sina knappar. "gud var jag är uttråkad..." DÖ MÄNNISKA DÖ, tänkte jag. Men jag tycker om dig ändå Johen.

Nu ska vita och äta snart, undrar vilken film det blir i kväll?
Over and out, scream and shout. it's teh Pärsons

Vi har en jävla vilja!

Så var det början på ännu en ny vecka. Och nu har vi verkigen fått vad vi tål och lite till. Nu kan vi inte klaga på att vi får för lite jobb. 1 600 får per dag! vet ni hur mkt får det är och hur mycket ull det finns på 1 600 får. Jag klipper varje får med cirka 7 st drag på varje får.  7*1 600 = 11 200 drag. snacka om styrketräning! Min högerarm har blivt en aning större än min vänster, men det fixar vi till på gymmet.

Tips från chefen(Leif, helskön snubbe) :
Zoon och ectacy = snabb och effektiv klippning med få klippeskador.
Btw, droger och knark är tydligen väldigt lätt att få tag på i vår lilla by har vi fått höra. Inte för att det rör oss, så du kan ta det lugnt mamma. Men det är fler än man tror här som använder det. Kanske inte så konstigt, alla jobbar som djur!

Tre arbetsdagar kvar sen är det dags att inviga vårt badland Tropicana! Längtan är olidlig!

Nu är det mat sen bänkar vi oss framför IDOL. Lite svenk är man fortfarande.

Tjenixen på er allesammans!
It's the Pärsons

En sån där dag, en sån där heldag.

Inställde på Sverige matchen igår kväll blev vi lite smått besvikna. Hur kommer det säg att Norge inte visar Sverige spöa skiten ur Ungern. aja det var inte mycket att göra åt det, bara att anpassa sig till situationen. Upptäcktsfärd på Gols pubar/pizzerior (3st). När vi kom in på vår tredje och sista pizzeria 3 musketörerna så till vår stora glädje och förvåning, så är det någon omtänksam medmänniska som lämnat en halv pizza kvar i ett av båsen.

Ekonomiska som vi är så tar vi så klart vara på maten. Slänga mat går inte för sig i Fam Pärsons världsbild. Kvällsmaten för Frida, Nicklas och Petra blev en delikat Pizza. Men som sagt ekonomiska eller snåla? avgör själv. Och som serverat på silverfat så vad hittar vi inte utanför våran lägenhet ståendes ensamma i kylan. Jo, ett fyrpack Tuborg. Med lite självbakade våfflor till det så var kvällen räddad! Filmen för kvällen blev The butterfly effect med Ashton Kutcher. Kan rekommenderas väl.


Idag har det varit bärplockning, Hallon är gott! Och av hallon blir det såklart hallonpaj. Och före hallonpajen blir det såklart Söndagspizzan.

Tjoflöjt på er allesammans !

Dunderkur mot förskyldning

Igår var det inte mkt som blev gjort, var lite allmänt förskyld och trött. Vandringen från gårdagen tog på en. Men sen när har man klagat på en god film dag med massa onyttigheter. Chips, glass, godis och chokladpudding. Finns det nått bättre mot förskyldning?
Efter att ha sovit i över 12 h från tors till fre, så var det inte det lättaste att falla in i drömlandet igårnatt. Det blev en såndär natt med mkt prat om tankar om livet till så där kl 4.30. Men sånna behöver man, right Nicholauda.

Idag har vi inte heller gjort allt för mkt, ansträngningar är överskattade. Lördagsstädningen är avklarad och Albin har gjort sin kända fondu-sås.
Ikväll ska vi ner till puben och heja fram Sverige mot Ungrarna. ROCK ON SWEDEN! Kan bli mkt trevligt.
Har även lärt känna några trevliga engelsmän från jobbet. De är så där 30-40 plus, men en hel skön bunt.


Like the gold-digger search for gold

I search for something that I can hold

Something to fill that hole in my heart

Something that can give me a new freech start

Fridayeveryday


Projekt Durgurdsnatten !

Så var det dags för annu ett av Familjen Pärsons projekt. Igår var det bestigning av Gols högsa punkt, Durgurdsnatten. Familjen började vandringen kl lite över ett, en bra sätt att underhålla oss nån timme under eftermiddagen tänkte vi. Men det tog en lite längre tid än planerat. Hemma igen var vi kl lite innan sex.
som vanligt så är det alltid kul att prova lite nya stigar som egentligen inte alls är stigar. Men det stoppar inte The pärsons. In i den norska skogen bar det dirket. Redan lite blöta efter korsandet av älven och fuktiga av all skog så var det uppåt vi skulle. Efter cirka 1½ timme så hittade vi äntligen ut på vad som skulle vara stigen som ledde upp till toppen. Lite smått irriterade och redan utmattade ( alla utom get-nicklas) så fortsatta vi med sikte mot toppen, som alltid tycktes ligga runt nästa backe. Men ack nej. Efter mkt puschande och mkt bra sammarbete så kom vi tillslut upp på Durgurdsnatten, och fy satan vilken utsikt.

Fam Pärson beundrar Gol från toppen.


Albin var den ända som hade vatten med sig. Vi andra fick nöja oss med det vi kunde hitta.I want to feel free, because tha's who i really I'm

Life is fucking hardcore

Let's see. Det är onsdag idag, alltså mer än halva jobbveckan har gått. Ont i ryggen, nacken, händerna och helt slut. Och just nu jobbar vi inte heldagar. slutar ungefär senast halv tre. Nästa veckar är det andra bullar! Kommer ni få se oss i liget igen, ja det återstår att se. Men Fam Pärson got balls så räcker och blir över!

Slutade halv två idag. Sen blev det lite dans för mig del, var själv i gymmet så röjde undan lite och shakade loss. Dance is the shit, I'm feeling alive!
De resterande är hemma i våra kära lägenheter och spelar "Jäklar", och de tar jäklar med lång tid. Tror där av namnet...

Nu ska jag upp och underhålla mig med Lill Snorre, Runar, Tycke, Halvdan och många mer sköna typer. Albin, Fidde, Nicklas, Petra och Johan får också vara med. Nu är det "Hem till Midgård" som gäller !


Sometimes it's just hard, and I've said it before and I'm saying it once more
I want my fairyland. Life is hard, it's fucking hardcore

Sex ungdomar från Halmstad?

Sex ungdomar från Halmstad reste till Gol
detta hände i år och inte i fjol
de tog sitt pick och pack och två bilar att lasta
de hade med sig filmer, burkmat men mesta dels pasta
sex Halmstadbor giriga på pengar
Det var i alla fall tur att vi fick sex, och inte fyra sängar
Jobb på Slakteri, vid namnet Gilde
ååh gud vad de fick jobba, ja du milde
Att snagga och klippa får de kunde de snart
och ni skulle bara se med vilken fart!
Familjen Pärson de kom att kallas, två flickor och fyra pojkar
och i  klipperiet fick de slita så mycket de orkar
Tidsfördriv i Fam Pärsons hem är inga problem
bara de är tillsammans, det räcker med ett papper och gem
I nuläget lever de fridfullt i sin by i dalen
Men som ni vet är fam Pärson lite smått galen!


Var tyrärr tnungen ta ta bort vårt förra kära inlägg. Man vill ju inte riskera att få sparken första veckan. Men om jag råkat väcka intresset för någon av er och ni är intresserade av bilderna igen så är det bara att höra av sig.

Idag har det annars bara varit mer slit på Gilde, alla är helt slut och dagen har mest bestått av film! Det är nice.

Your one and only The Pärsons !

RSS 2.0