The Dream have to end some time

Så var det bara en dag kvar här i värt lilla drömsamhälle högt upp mellan de norska bergen. Sista kvällen är snart avklarad och vilken kväll det har varit. Smarta som vi var redan från början så hade alla i Pärsons med sig väl med proviant/mat för hela vistelsen. Lite för väl visade det sig, så denna kvällen var det mer än dags för "julbord" utav alla får kvarvarande mat. Och ja Albin, det var din idée.Här är lite utav de godheter ni kunde finna på vårt buffébord: Ris, potatismos, spagetti, köttbullar och tacoköttbullar, chicken nuggets, vitlöksbröd, majs, kidneybönor, champinjoner, currysås, beaneissås, massa andra såser, rostadlök, och det var dem jag kom ihåg.Som sagt så är det sista dagen imorgon på Gilde, så idag tackade vi våra underbara chefter Leif ocH Ragnar(Ragge). Som tack för den här tiden fick de en stock svenskt snus, ett 6-pack och en stor fin chokladask.
Tack för en mycket bra höst! Från ert glade klipperi !

The Pärsons is coming home.
Be aware!


The Pärsons- ett äventyr i sig

Så var det bestämt! Ingen förlängning men en jäkligt skön hemfärd på fredag väntar. Det ska bli riktigt härligt att  få komma hem, men kommer sakna att bo så här tätt inpå med Fam Pärsons.

The Pärsons. Ja vad ska man säga om er. Det finns ju bara för mycket att välja mellan. För det första så har vi inte haft ett ändå bråk sen vi kom hit. Helt fantastiskt! Så tätt inpå varandra som vvi har bott. Men som sagt Albin, vi är ju så "anpassningsbara"!

Tre månader har gått. Vi har infunnit oss i Gol under sommar, höst och vintertid. Och vad vi har hittat på. Jobbat som satan så klart, men vi har hunnit med rätt så bra många små äventyr och påhitt. Vi har ju trippen "Friday & Nicholauda lost in Gol", "Destination Durgurdsnatten", "Bredgottfabrikens ängar", "Hemsedals turen", "Pulkaåkning" och många många mer.

Men nu är vårt sista får klippt, i alla fall för detta året. Nu är det bara två dagars pinnepack kvar. DÖÖ PINNEKÖTT DÖÖÖ!
The Pärsons, vi vet det och ni vet det. Ni älskar oss!

Va fasen är Max?

Så var det tisdag igen, och vi är fortfarande ovetande om hur länge våran vistelse här i Gol kommer att vara. Förra veckan skulle vi få reda på torsdagen om vi fått förlänging. I torsdags skulle vi få reda på det på fredag. I fredag i måndags och i måndags i dag eller imon. Och eftersom vi inte fått reda på det i dag så håller vi tummarna på att vi får reda på det imorgon. 

Men men, skulle vara skönt att komma hem till kära Halmstad så fort som möjligt faktiskt. Men pengar är alltid pengar.
Idag  var det klippeklipp på dagsplaneringen! Hann även att leka lite bland fåren, sånna arbetsdsagar gillar Fam Pärson.Albin steker med fåren.Här ser ni Fidde, Frida, Fåret Göte och Felix.Petra is workin' it and Felix likes it !

Så här kul kan man ha på ett slakteri. Men vet ni vad som inte är kul. Inte alls faktiskt, utan väldigt väldigt jätte tråkigt? Jo packa pinnekött, världens mest värdelösa jobb. Så, nu har jag fått det sagt!

Hey hoe och lite joe
Fridayeveryday

Minneslucka 2, 3, 4 & 5 ?

Ja, helgen besående av Lördag och Söndag. Eftersom vi hade så kärt besök utav våra vänner från oslo så var det så klart fest med buller och bong som gällde lördag kväll.
Kvällen började finfint i lägenhet 515. Folket trillade in och röjet var igång. Efter mkt lekande och socialicerande var det ner på Pers.

Ja, kvällen innehöll det mesta, både upp pch ned.  Men jag säger som Johan skulle sagt : "Lever man dagen där på, så var det en lyckad kväll"

Söndag var en mycket givande dag. Två filmer och göra så lite som möjligt!

Lite bilder sen förfesten i LördagsHappy time!Lets swing it!Johan swinga lite för mycket...
Party folket på G
Pump it! Louder!
Friday var även på G på Saturday!

En fin helg med mycket trevligt folk. Tack Ulle och Sillen att ni kom och hälsa på, det var verkligen jätte kul!

The Pärsons is here to stay
Suprice à la Bulle & Sill !

Suprice á la Ulle och Sillen blev man bjuden på i går kväll. Kl cirkus halv tio så knackade det på vår dörr. Vem är det som vågar störa oss mitt i vår IDOLkväll. Har människor inget hyffs. Det knackde hårdare, och min första tanke var: "Vad är det nu för någon sur hotellvakt som vill nått?"
Men icke då, där står Ulle och sill och skrämmer livet av en. Och mitt emot dem står en mycket förvånad och överlycklig Frida!
Nu är det Lördag i alla fall, ska snart gå och visa bullen vår kära arbetsplats, sen blir det att tagga inför kvällen! Ni kunde ju inte kommit på en bättre helg! Snö och festis, kanon kul! Men saknar min andra oslo-brud med,Lollietten. Men vi ses snart Skallépéer
Hej på oss!
Fridayeveryday

Kläm & Slem, andra ord för kram och puss

OjOjOj!  Spelet "Med andra ord" har hittat sina mästare, förutom det ständiga dröm teamet Frida och Felix, gjorde Frida och Jenny storm succé.
Och Fidde, jag säger bara Åååh!

Nu sitter resten av sällskapet bakom mig och gissar fel svar på postkodmiljonären. Det är såklart tidsfördriv fram till IDOL. Vad annars?Nu börjar Idol!

Kläm och Slem
The Pärsons


Vaggan, Svennis & Headshots

Vi öppnar dagens inlägg med en bild på vår egen Johan Ekman.Han kan verkligen få en på glatt humör en jobbig klippedag. Det är bara att spegla lite till Johans numera kallad "Vaggan" håll så är man på topp igen. Jag vet inte hur många gånger jag har skrattat mig till tårar tack vara Johan och hans hårnät.
Tack Vaggan för att du höjer vår dag till en ny nivå!På den här bilden infinner sig Felix, Nicklas och fåret Svennis. Nu är det eran tur att gissa vem som är vem? Låt spelen börja!

Veckans schema ser ut så här:
Måndag: Skär/packetering
Tisdag: Klipperiet
Onsdag: Klipperiet
Torsdag: Skär/packetering
Fredag: Skär/Packetering
Lördag: FEST !
Söndag: VilodagHeadshot i mängder kallas det!

Nu är det mat som alltid, men vill ju inte svälta ihjäl. Det skulle ju vara lite synd, nu när det bara är 25 dagar kvar till hemfärd!

Tjoflöjt
Fridayeveryday

Pulkaåkning och plastpåsar, en perfekt dag.

Efter en natts snöande i den lilla byn Gol så var Familjen Pärson så klart taggade för årets först pulkaåkning.
Det var på med vinterkläder och köp av pulka som gällde sen ut i backen! Och fy satan vad det gick!
Se upp i backen, tusen hål i nacken!

Och som sagt, har man inga vinterkängor fungerar Ullareds frysplastpåsar utmärkt.Så här underbart har Fam Pärsons det i byn Gol i staden Norge!

Avundas oss, det är okej.

This is how we do it!
The Pärsons

Snygga rumpor & svenska traditioner

Fyyyy fasen i backen. Nu är det hårdträning som gäller. Jag och Pekkan själv kommer verkligen känna av att vi har både rumpor och magar i morgon. Det gillar vi ! Men det är bara att pina ut, tillbaka till gymmet imon.

Just nu håller jag på att dö av trötthet lite. Kl är bara sju men i min lilla värld av blommor så är den ungefär 03.34. Men IDOL ligger bara en timme fram i tiden så det är bara att hålla ut. Herregud, aldrig har jag något år varit så här inne i Idol som nu. Nästan lite pinsamt. Men vad gör man inte för att känna sig så nära sitt svenska hem som möjligt. GO SWEDEN!På bilden framför er har ni anden Botvid, även kallad Botte. Han saknar sin vän anden Leif, Leffe. Ville bara vara lite informativ om and-världen.
(Tillägnad Pontus Pettersson och Leffe)

Vill bara avsluta med att säga att vintern är här! Herre gisses som det kan snöa.

Over and out
Fridayeveryday

Gnugga på !

Onsdag. Vad har hänt i vårt intressanta Norge liv den här dagen. Jaa, inte mycket det. Och ändå måste man ta och komma på något att skriva. Livet är inte rättvist ibland.

Så satt man här en Onsdag kväll
Lite svettig lite trött alldeles för sig själv

Resten av Pärson är hemma och såsar
Och hungrig är jag så snart blir det pasta från påsar

Bonde söker fru står sen på planen
och herre gisses, vi får inte glömma vattna granen!

Nu är det skype med mammsen som gäller
Jag hoppas hon är snäll och inte på mig skäller

Det var lite tankar från fridayeveryday
Jag hoppas ni blir underhållna av att att läsa om mig

Och så får vi inte ta och glömma Hasse. Hans Af Klas i egen hög person. De som har missat denna kära och älskbara person vet inte vad humor är. Här kommer ett klipp från hans egen radiodagbok. NJUT!
Gnugga på männsikor!

Fridayeveryday

Fam Pärson goes Fam Flintstone

Idag var nog den snabbaste arbetsdagen på länge. Fam Pärson var idag måndag ut placerad på skär och packeterings avdelningen. Albin och Johan fick såga revben som sedan puzzlades ihop i små lådor utav Nicklas och Felix. Fidde stoppade fårlår i plastsäckar och jag och Petra fick en egen liten station. Packetera alla möjliga fårdelar, mestadels bogen och revben.Jag fick lov att leka Fred Flintstone hela dagen så jag var nöjd.
Fatta hur hungrig man blir utav att packa kött hela dagen.
"Kött fyfan"Köttbitarna på förra bilden la jag upp på detta band. Bandet rullade vidare till andra sidan samtidigt som den plastades in. På andra sidan stod Petra och väntade.Här tog Pekka emot köttbitarna. Hon daskade till dem med ett klistermärke och sedan staplade hon dem på stativet som hon sitter på. När det var fullt var det bara att byta till ett nytt. Så mycket mer omväxlande arbete om man jämför med fårklippning.Jag och Petra var till och med sociala med varandra. 4 av 5 toast för det! Benjamin! Men man ska inte dra ner på att klippa får, det kommer alltid att ligga oss varmt om hjärtat.

Imorgon är det tillbaka till klipperiet, men på fredag är vi tillbaka ännu en gång till skär och packen.

Jabba Dabba Dooooo!
Fam Pärson

Sunday bloody Sunday

Idag och har Albin och Frida haft en jätte effektiv och intressant dag. Jag börjar detta inlägg med en mening skrivet med ett stort inslag av ironi. Detta har nog varit den mest oproduktiva dagen på länge. Har varit så utråkad så jag till och med har varit sugen på att tvätta och städa. Men ack nej! All tvätt var tvättad och lägenheten var fläckfri.
Livet är inte lätt ibland.

Igår så var dagen dock lite mer händelserik. Det var frukost ätning, städning, träning, tvättning, lunchning, se på filmning, Kvällsmatning och filming gånger 2.

Lördagen avslutades med lite filmklipp från Albins favorit hemsida (som jag inte tänker namnge p.g.a att känsliga tittare kan få för sig att slänga sig i väggen. Okej då, jag kommer inte ihåg vad den heter). Usch albin usch!Walk the walk and talk the talk
If you want me just be you
and I'll promise, I'll notice you

Fridayeveryday

Jul i November !

6 november och snön yr titt som tätt utanför vårat fönster. Självklart så börjar man förgäves sukta efter julen som ligger en hel månad frammåt. Men som sagt innan och ofta, SKAM DEN SOM GER SIG! Jul i november är nu ett faktum.

Albztrakt, Nicholauda och Friday begav sig därför ut på julgrans letning. Med julstämning i hjärtat och Nicklas fiskekniv som redskap kunde ingen stoppa oss.Men där hittade de inga fin julgranar i alla fall.Vi högg (Albin) först en fin liten gran, men den försvann på något konstigt sätt så det var bara till att leta vidare.Vi hittade tillslut det vi sökte efter och Albino satta igång med kniven igen. Själv så försökte jag bidra med min hjälp på bästa sätt. Albin var tacksam i alla fall.Efter ett mycket glatt bemötande av vår familj så var det igång med jul musiken och fram med pyssel och dekorationer!Resultatet!
Vi E så nöjda. Och ett stort tack till folie-industrin.

The one and only
Fam Pärson

"Tjejer bajsar jordgubbar"

Gårdagens konversation:
Albin: "Jag kan inte föreställa mig en tjej bajsa." Frida: Det gör vi inte heller, vi bajsar jordgubbar." Fidde: "Det är dem och kungen."

Vill börja annars med att tillägna denna torsdag till Hasse, Hans Af Klas som lyser upp min arbetsdag, som får mig att le när allt känns som svårast.
Hasse får en att må så där bra som bara han kan. När han har det som svårast känner man sig själv lite bättre till mods. Alla hans veckor som är så omvurvande, han som tycker en bra vecka är när man har skrapat upp hela underleden. Hans vän hönan Grill-Jonas, hans flickvän Gun och att inte glömma hans tålmodiga granne Rolf.

Bara en sak till, vad betyder baumbolle?Dagens tankeverksamhet har varit spridd över hela världen. Jag har som vanligt varit på äventyr i Australien och festat i Bali. Jag har återupplevt alla mina semestrar med familj och vänner. Jag vet nu mera vad jag ska köpa i julklapp till de  flesta. Nyår har även firats flera gånger idag och årets nyår är under planering. Sommar i Båstad har också förekommit under denna torsdag. Detta är bara lite om vad man har varit med om idag.

Det är inte klokt vad man hinner göra under en och samma dag.
Herre och han den gubben där uppe!

Nu ska det tvätta så det stänker om det. Målet för mig här i projekt Norway är att inte behöva betala för att tvätta någon gång. Och än så länge går allt som smort, som tåget på rälsen och som fisken i vattnet. Handtvätt is the shit!

And that's how we do it!
Fridayeveryday

We share the same sight...

En onsdag, tredje dagen i veckan. Är lediga på fredag så bara en klippedag till denna veckan. Det blir bara mindre och midre att göra för oss. Vi är nästa alltid lediga på fredagar. Det gillar vi inte, men ganska skönt är det faktiskt.
Nästa vecka ska vi även få jobba lite på skäravdelningen. Kan bli intressant, kutta kutta!I'm happy with the people I love!

Igår fick jag ett samtal från Båstads eget finfolk. Talar så klart om Moffisgubben och Mormor. Blev mycket glad av att ni ringde. Saknar er, men kommer snart hem igen.

Sometimes you seem so far away
I have so many things I want to say
But when i look up at the stars, and see them shine so bright
You don't seem so far away, I know we share the same sight


Yours Fridayeveryday

Halloweenäventyr i Oslo

Så kom man ändå hem hel och hållen till kära Gol igen. Helgen i huvudstaden var att rekommendera. Mys blandat med fest och framför allt härliga människor.

Nicklas och jag anlände vid sex tiden till Oslo där vi mötte upp Ulle och började vår Oslo vistelse med ett stadigt skråvmål på Mc D. Hämtade upp Toffebollen lite senare och bar sedan iväg  till Slemdal, vårat hem för helgen. Ni har en mycket trevlig och fin lägehet flickor. Sill, din var också fin, men mysfaktorn sjönk lite på grund av smutsig disk och diverse sopor.Lek i slottsparkenNicklas posar på slottstrappan i med utsikten av Karl.Johan i bakgrunden.

På lördagen var det utforskning av staden vi hade hamnat i. Oslo er en mykket pene stad!
Efter att ha sett slottet, Karl-Johan m.m så var det tillbaka till Slemdal som gällde för att ladda inför kvällen.Efter en fin fin förfest som varade lite längre än planerat, sisådär 00.30, så tog vi sista tunnelbanan in till Oslo.
Förfesten hade satt sina spår så det blev mest ett ständigt drivande bland Oslos gator. Men vi klagde inte. Sen var det ju Nicklas och Toffes promenad hem, men det är en helt annan historia.Det är nog bara på Halloween man träffar på två kaniner, en kängru och ett får i samma flock. Men trevliga var dem.

Tack för en underbar helg flickor. Det var alldeles för länge sedan vi sågs, det får absolut inte ta sån tid tills nästa gång. Upp till Gol med er!

Nu är det klyftpotatis som är dealen
Tjipp och tjopp på allesammens

Fridayeveryday

RSS 2.0